Minskat matsvinn och tillgång hela året! Det är två självklara fördelar med frysta frukter och grönsaker. Att de dessutom innehåller lika mycket eller mer näring som färska blir då grädden på moset!

Här kommer sex iskalla frystips!
❄️ Välj frysta grönsaker utan tillsatt salt eller såser och frukt utan tillsatt socker.
❄️ Du ska kunna känna individuella bitar av frukt och grönt, påsen ska inte kännas som en solid tegelsten. Det kan indikera att innehållet tinat och blivit fryst igen. Samma sak om du ser iskristaller på förpackningen.
❄️ Stäng frysdörren så snabbt som möjligt. Varje gång du öppnar dörren så börjar upptiningsprocessen.
❄️ Frukt och grönt trivs bäst långt bak i frysen så de inte drabbas lika hårt när du öppnar dörren.
❄️ Tillaga de frysta produkterna varsamt för att näringsämnen inte ska gå förlorade. Lätt ångkokning eller tillagning i mikrovågsugn är bra alternativ.
❄️ Kläm en citron över de frysta grönsakerna efter tillagning. Det kan återställa C-vitamin som gått förlorade och är dessutom smaskens.
Hoppas du fryser på bra framöver!